Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція співпрацюватиме з Державним центром кіберзахисту Держспецзв’язку України

​​​​​​Сьогодні, 4 серпня, начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак та начальник Державного центру кіберзахисту Андрій Кузміч підписали меморандум про співпрацю.

Відтепер сторони співпрацюватимуть за напрямком попередження та оперативного реагування на кіберінциденти у національному сегменті мережі Інтернет та працюватимуть над усуненням їхніх наслідків. Також співробітництво передбачає створення умов безпечного розвитку сфери використання інформаційних та телекомунікаційних систем. Обмін інформацією про кіберінциденти та кіберзагрози буде відбуватися з використанням платформи MISP.CERT.GOV.UA.

Крім цього,  планується робота за напрямком підвищення поінформованості громадян про безпеку в кіберпросторі, проведення спільних науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, нарад тощо.

Начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак зазначив:

«Спільні зусилля кіберполіцейських та спеціалістів Державного центру кіберзахисту дозволять забезпечити належний рівень кіберзахисту, якого потребує суспільство на даний час».

В свою чергу Андрій Кузміч повідомив:

"Співробітництво підвищить спроможність у реагуванні на кіберінциденти та ефективність реалізації спільних заходів з упередження від протиправних посягань у кіберпросторі України".

Департамент кіберполіції Національної поліції України