Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція співпрацюватиме з фахівцями Київського політехнічного інституту в сфері кібербезпеки

Сьогодні, 2 липня, начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак та ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»  Михайло Згуровський підписали меморандум про співпрацю та партнерство.

За словами начальника Департаменту кіберполіції, сторони домовилися про проходження практики, стажування, підвищення фахового рівня студентів у підрозділах Департаменту кіберполіції, обміном науково-технічною інформацією та практичним досвідом.

«Кіберполіція приділяє особливу увагу професійній підготовці кадрів, для нас це питання дуже важливе. Тому меморандумом також передбачено направлення співробітників Департаменту кіберполіції для підвищення професійного рівня на відповідні курси в КПІ», - зазначив Олександр Гринчак.

У рамках співпраці також передбачено впровадження в освітній процес передового професійного досвіду та залучення фахівців кіберполіції до викладацької діяльності.

За словами ректора Київського політехнічного інституту, кіберполіція захищає країну від кібернетичних та інформаційних атак. Тому поєднання науки, практичної діяльності та підготовки кадрів у цій сфері є необхідним кроком. 

«Київський політехнічний інститут, маючи потужні наукові школи та значний досвід роботи в галузі кібербезпеки, готовий поділитися усім тим, що має. Адже ефективна робота кіберполіції – це безпека громадян та кожного з нас», - підкреслив  Михайло Згуровський.

Нагадаємо, що у червні 2020 року кіберполіція підписала меморандум про співпрацю з Академією патрульної поліції.

Департамент кіберполіції Національної поліції України