Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція співпрацюватиме з розробниками електронних систем охорони здоров’я для посилення захисту медичних даних

Сьогодні, 2 грудня, начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак та співвласниця компанії «DeHealth» Анна Бондаренко підписали меморандум про співпрацю. Сторони обмінюватимуться досвідом для захисту інформації та забезпечення безпеки цифрових медичних систем.

В рамках меморандуму планується оцінка ризиків, зниження вразливостей і кіберзагроз для належного захисту медичних персональних даних, інформаційної безпеки кожного громадянина та бізнесу.

Крім цього, планується робота за напрямком підвищення поінформованості громадян про безпеку в кіберпросторі, проведення спільних науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, нарад тощо.

«З розвитком інформаційних технологій та стрімкої діджиталізації, на жаль, зростає і кількість злочинів, вчинених із використанням цифрових систем. І системи охорони здоров’я не є винятком. Для забезпечення належного рівня кіберзахисту ми постійно налагоджуємо партнерство з фахівцями у різних галузях», - зазначив Олександр Гринчак.
В свою чергу Анна Бондаренко підкреслила:

«Ми будуємо децентралізовану інфраструктуру web 3.0 та глобальну екосистему продуктів для забезпечення та захисту здоров’я людей і створення універсального доступу до медичних послуг для 3 мільярдів людей. Тож партнерство з таким сильним гравцем, як Кіберполіція, посилить нашу місію».

Департамент кіберполіції Національної поліції України