Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція співпрацюватиме з «Українським національним офісом інтелектуальної власності та інновацій»

У рамках партнерства передбачається проведення тренінгів, семінарів і навчань для ефективнішої протидії злочинам у сфері авторського права. 

Начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець провів робочу зустріч із представниками Державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій». Сторони обговорили проблемні питання, зокрема щодо боротьби з інтернет-піратством, незаконними ретрансляціями телеканалів, поширенням протиправного контенту в мережі. 

Юрій Виходець розповів про успішні кейси підрозділу. Він також зазначив, що кіберполіція співпрацює з найбільшими медіа-корпораціями країни, налагоджує державно-приватне партнерство, оскільки захист прав інтелектуальної власності – складне питання, яке  потребує комплексного підходу.

«В епоху стрімкого розвитку інтернет-технологій, швидкого завантаження, поширення та копіювання інформації чи контенту постає проблема захисту інтересів правовласників. Ми ініціюємо створення робочих груп та внесення змін до  законодавства для спрощення процедури проведення досудових  розслідувань правопорушень у сфері інтелектуальної власності», -  підкреслив Юрій Виходець. 

Очільниця організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» Олена Орлюк зазначила: 
«Ми маємо спільно працювати для покращення захисту прав інтелектуальної власності в Україні, зокрема в цифровій площині. Це робота над іміджем нашої держави як країни, яка поважає права інтелектуальної власності, відповідно це забезпечить привабливий інвестиційний клімат України».


Департамент кіберполіції Національної поліції України