Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція та АРМА підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні, 25 вересня, відбулася зустріч начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції України Юрія Виходця та голови Агентства з розшуку та менеджменту активів Оленою Думою. Сторони обговорили запровадження системних підходів до обміну інформацією та арешту активів, набутих злочинним шляхом, а також введення в експлуатацію Реєстру арештованих активів.  

«Комп’ютерні технології все частіше використовуються для приховання незаконно набутих активів. Співпраця кіберполіції з АРМА дозволить поєднати цифрову криміналістику із класичними методами розслідування. Спільними зусиллями вдасться максимально ефективно  виявляти злочинно набуті активи і спрямовувати їх на відновлення країни», - наголосив Юрій Виходець.

Нововведення дозволять комплексно виявляти й розшукувати майно, яке може перебувати у нелегальній власності. У подальшому такі активи можуть обертатися в дохід держави. Співпраця кіберполіції з АРМА принесе державі позитивні економічні результати від протидії кіберзлочинності.

«Я вдячна Департаменту кіберполіції Нацполіції України за суттєву допомогу під час введення у промислову експлуатацію Реєстру арештованих активів. Його запуск за вашого сприяння допоміг якісному інформуванню громадськості про зусилля держави та АРМА зокрема в управлінні арештованим майном», - зазначила під час зустрічі Олена Дума.

Також для перейняття передового досвіду планується проведення спільних конференцій, тренінгів, семінарів і навчань за участю профільних фахівців обох державних органів.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України