Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція та СБУ вилучили вогнепальну зброю на півмільйона гривень

У ході спільної операції працівників Кіберполіції Києва та Управління "Т" Департаменту захисту Національної державності виявлено мешканця Донецької області, який здійснював транспортування вогнепальної зброї, з метою перепродажу. В результаті правоохоронцями було вилучено 6 одиниць раритерної вогнепальної зброї загальною вартістю 500 тисяч гривень, а зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

 


В Україні переміщення вогнепальної зброї здійснюється переважно з окупованих територій та часто зловмисниками використовуються підроблені дозволи, а зброя маскується під раритетну. Збут вогнепальної зброї рекламується через соціальні мережі "Вконтакте", "Одноклассники", різноманітні форуми, а також через прихований сегмент мережі Інтернет.

Кіберполіція та СБУ вживають заходи з установлення інших осіб, причетних до організації транспортування та продажу вогнепальної зброї, а також осіб, які раніше придбали через даний канал вогнепальну зброю.