Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція та слідчі поліції Києва викрили чоловіка у сексуальній експлуатації малолітніх дітей та створенні порнографії з їх участю

Протиправні дії фігурант вчиняв відносно дітей співмешканок, з якими проживав у різні роки. Створений порнографічний контент чоловік розповсюджував у даркнеті. Зловмисника затримано, йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Протиправні дії 28-річного жителя Кривого Рогу викрили працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Києва.

Чоловік вчиняв дії сексуального характеру відносно 6-річної доньки співмешканки та створював з її участю порноконтент. Відзняті фото та відео фігурант розповсюджував в інтернеті. Загалом зловмисник створив більше 100 фото- та відеоматеріалів.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці встановили ще двох потерпілих дівчаток, яким на момент вчинення злочину було 2 та 7 років.

Із залученням спецпідрозділу поліції в оселі фігуранта проведено обшук. За результатами вилучено ноутбук, мобільні телефони, жорсткі диски та флеш накопичувач із відзнятими фото- та відеоматеріалами.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено підозру за ч. 3 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження), ч. 6 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави. За скоєне підозрюваному загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Тривають слідчі дії.

Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.