Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція та слідчі поліції Харківщини викрили групу осіб у шахрайстві з використанням POS-терміналів

Зловмисники завдали понад мільйон гривень збитків банкам. Їм вже оголосили про підозру. За скоєне підозрюваним може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Протиправну діяльність викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Харківській області спільно зі слідчим управлянням обласної поліції та у співпраці зі службою безпеки банку.

Організатор – 20-річний харків’янин – залучив до схеми ще трьох громадян. Для реалізації злочинних намірів фігуранти реєстрували ФОПи та отримували власні POS-термінали.

Далі зловмисники використовували бази зі скомпрометованими даними банківських карток іноземних громадян. Ці відомості вони «прив’язували» до платіжних систем і, використовуючи технологію NFC, проводили розрахунки у своїх POS-терміналах.

За попередніми підрахунками, підозрювані завдали банківським установам понад мільйон гривень збитків.

За місцями проживання фігурантів працівники поліції провели обшуки. Вилучено ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, печатки та POS-термінал, що використовувався у протиправній діяльності. До проведення обшуків також були залучені працівники спецпідрозділу «ТОР» патрульної поліції Харківщини.

Фігурантам оголошено підозру за ч. 3, 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Департамент кіберполіції Національної поліції України