Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція у взаємодії з Ініціативою “Чисте небо” протидіятиме злочинам у сфері інтелектуальної власності

Сьогодні, 17 лютого, начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець, керівник антипіратського об'єднання «Ініціатива “Чисте небо”» В’ячеслав Мієнко та його заступник Микола Фаєнгольд обговорили вектори подальшої співпраці для протидії незаконному розповсюдженню медійного контенту та порушенню інтелектуальних прав. Під час зустрічі представники 1+1 медіа та StarLightMedia вручили подяки працівникам кіберполіції, які у 2021 році боролися із розповсюджувачами нелегального контенту.

Також у робочій зустрічі взяли участь заступник начальника Департаменту кіберполіції Олег Заворотній та керівник відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту і телекомунікацій кіберполіції Віктор Байов.

Ініціатива «Чисте небо» нині об’єднує понад 20 компаній-учасників і партнерів, серед яких - українські медіагрупи, провайдери, онлайн-кінотеатри, рекламні агентства та інші гравці медіаринку.

"Хотів би подякувати антипіратському об'єднанню за злагоджену та плідну співпрацю із кіберполіцією. Разом ми досягли значних успіхів у боротьбі із розповсюдженням протиправного контенту в мережі Інтернет ", — зазначив Юрій Виходець.

"Ми співпрацюємо із кіберполіцією вже 6 років, і це дійсно підтверджує довірливі стосунки. Це ефективна співпраця і добре, коли ми можемо взаємодіяти на такому високому рівні, розуміючи спільну мету", — розповів керівник Ініціативи В'ячеслав Мієнко.

Заступник керівника Ініціативи «Чисте небо» Микола Фаєнгольд зауважив: "Ми дійсно бачимо ефективність співпраці із кіберполіцією. Ми розуміємо, що для того, аби правопорушника притягнули до відповідальності, однієї роботи кіберполіції недостатньо, потрібна зміна законодавчого поля. У цьому році в межах своєї ініціативи ми також плануємо створювати законодавчі ініціативи для прискорення цього процесу".

Наприкінці зустрічі сторони обговорили вектори і подальші кроки співпраці.

Департамент кіберполіції Національної поліції України