Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція вдруге затримала чоловіка, який створив дитячу порностудію

На початку серпня 2019 року рішенням Октябрського районного суду міста Полтави було змінено запобіжний захід із арешту на заставу у 153 680 гривень 51-річному киянину, який організував роботу каналу створення та продажу дитячої порнографії у мережі. Після внесення застави, чоловік переховувався від правоохоронних органів на орендованій квартирі у Києві. Сьогодні, 21 серпня, працівники кіберполіції затримали його вдруге.

Підозрюваного у створенні та збуті дитячої порнографії вперше було затримано наприкінці лютого 2019 року. Тоді йому було обрано запобіжний захід у вигляді арешту. Пізніше рішенням Октябрського районного суду міста Полтави запобіжний захід було змінено.

Під час перебування поза межами місця арешту, чоловік не з’являвся на виклики правоохоронних органів, не здав свої документи для виїзду за кордон та переховувався від правоохоронних органів.

Працівники кіберполіції встановили його місце перебування та адресу орендованої квартири, на якій він переховувався. Сьогодні, 21 серпня, його було повторно затримано. Рішення щодо запобіжного заходу буде пізніше обрано Октябрським судом міста Полтави.

ОНОВЛЕНО:
Сьогодні, 22 серпня, рішенням Октябрького районного суду міста Полтави підозрюваного було взято під варту строком на 60 діб. Раніше внесену ним заставу передано в дохід держави.