Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція відмічає збільшення кількості правопорушень у сфері платіжних систем та кібербезпеки

За перші шість місяців 2018 року працівники Департаменту кіберполіції супроводжували більше чотирьох тисяч кримінальних правопорушень у сфері протидії кіберзлочинності, з них - 2,3 тисячі – викрито протягом 2018 року. Про це йшлося під час наради керівництва Департаменту кіберполіції Національної поліції.

За словами начальника Департаменту кіберполіції Сергія Демедюка, серед основних напрямків діяльності підрозділу слід відмітити позитивну роботу з протидії злочинам у сфері кібербезпеки, платіжних систем, електронної комерції та боротьбу зі злочинами у сфері поширення протиправного контенту. Водночас, він відмітив стрімке збільшення кількості кримінальних правопорушень у сфері платіжних систем та кібербезпеки у літній період.

Учасники наради проаналізували роботу підрозділу та визначили основні акценти у діяльності підрозділу. Насамперед обговорювалися проблемні питання пов’язані з документуванням кваліфікованих злочинів та виявлені недоліки.

Крім того, під час зустрічі працівники, які продемонстрували високі результати у протидії кіберзлочинності, отримали нагороди від імені керівництва МВС та Української антипіратської асоціації.

Нагадаємо, на початку року кіберполіція затримала організатора міжнародної злочинної платформи, відомої як “Avalanche”. Пізніше його було взято під варту.

Крім того, нещодавно працівники кіберполіції у партнерстві з Cisco Talos   попередили поширення на території України шкідливого програмного забезпечення VPNFilter”.

Також, 27 червня, працівники кіберполіції припинили діяльність одного із найбільших онлайн-кінотеатрів “onlinefilm”.