Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція встановила хакера, який вчинив MITM-атаку на активіста

Учора, 22 січня, працівники кіберполіції викрили студента одного із технічних університетів Києва у незаконному втручанні в роботу комп’ютерних мереж, тобто у так званій MITM-атаці (Man In The Middle). Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

Працівники Департаменту кіберполіції встановили, що 20-річний чоловік, використовуючи спеціалізований пристрій, отримав віддалений доступ до мережевого обладнання, яке використовував активіст одного зі столичних вишів.

Зловмисник намагався інфікувати комп’ютерну техніку студента шкідливим програмним забезпеченням. Для цього він блокував доступ жертви до мережі інтернет та маскував свої дії під виглядом оновлення програмного забезпечення роутера. У результаті інфікування зловмисник намагався отримати повний доступ до комп’ютера жертви.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група столичної поліції та працівники кіберполіції. У зловмисника вилучено ноутбук, спеціалізоване обладнання для віддаленого доступу, пістолет ПМФ-1, а також пристрій для виявлення прихованих камер та жучків.

Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України. Поліція встановлює усі обставини події.