Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила адміністратора нелегальних онлайн-кінотеатрів: сума збитків кінокомпаніям становить понад 2,5 мільйона гривень

Фігурант в Інтернеті здійснював незаконні трансляції фільмів та серіалів без згоди правовласників. В результаті було порушено авторські права чотирьох іноземних кінокомпаній. За такі дії йому може загрожувати до двох років ув’язнення. 

Правопорушення у сфері інтелектуальної власності викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчим відділом поліції Івано-Франківська. 

Встановлено, що 26-річний місцевий житель створив та адміністрував два нелегальних онлайн-кінотеатри. Чоловік надавав доступ до перегляду кінотворів, попри відсутність дозволів правовласників. Заробіток фігурант отримував від показу реклами на сайтах. 

За попередніми підрахунками, в результаті протиправної діяльності було нанесено понад 2,5 мільйона гривень збитків чотирьом іноземним кінокомпаніям. 

В оселі фігуранта працівники поліції провели санкціонований обшук та вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалася у протиправній діяльності. Вилучене направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 176  (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке може загрожувати правопорушнику – до двох років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри фігуранту. Слідчі дії тривають. 

Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська місцева прокуратура. 

Департамент кіберполіції 
Національної поліції України