Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила чоловіка у незаконній ретрансляції аудіовізуальних творів

Протиправний контент фігурант транслював на власних вебсайтах. Заробіток отримував від розміщення реклами. Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Співробітники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили 36-річного харків’янина у незаконній ретрансляції відеоконтенту.

Кіберполіція встановила, що чоловік в 2014 році створив та  адміністрував кілька сайтів з відеоконтентом, права яких належать відомим світовим  компаніям.

Основним заробітком зазначеного громадянина була розміщена на власних вебресурсах реклама. Сума завданих збитків правовласникам наразі встановлюється.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта у Харкові. За результатами обшуку вилучено комп’ютерну техніку і мобільні телефони. Під час попереднього огляду техніки отримано докази протиправної діяльності чоловіка, а саме доступи до сайтів та хостингів із відеоконтентом.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Департамент кіберполіції Національної поліції України