Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила чоловіка у незаконному втручанні в роботу державного відомчого сайту

Поліцейські встановили його причетність до декількох таких втручань упродовж 2017 року. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження. Оперативники з кіберполіції затримали зловмисника сьогодні, 21 березня, на Київщині. 

Кримінальне провадження за фактом втручання в роботу державного відомчого сайту було розпочато у вересні минулого року за зверненням держаної установи. Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України.

Під час проведення досудового розслідування працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Шевченківського управління поліції Києва встановили: до вчинення злочину причетний 25-річний киянин.

Маючи вищу технічну освіту, чоловік виявив вразливості у роботі офіційного веб-сайту державної установи. Використовуючи ці вразливості, молодик заблокував на деякий час нормальну роботу сайту, розмістивши на ньому протиправний контент. Крім того, зловмисник здійснив розсилку з протиправним контентом на електронні адреси співробітників міністерства, які були вказані на веб-сайті цієї держустанови.

За місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук. З його квартири вилучено комп’ютерну техніку, яку чоловік використовував для протиправних дій. Її направлено на експертизу.

Із зловмисником наразі працюють слідчі. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 361 (Незаконне втручання в роботу комп'ютерів, систем та комп'ютерних мереж) КК України.