Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила чоловіка у продажі баз даних з логінами та паролями до електронних поштових скриньок

Продаж вхідних даних до облікових записів поштових вебресурсів фігурант здійснював протягом двох років на власному вебсайті. Наразі чоловіку оголошено про підозру. Йому загрожує до 2 років ув’язнення.

Співробітники кіберполіції в Одеській області спільно зі слідчими, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили хакера, який розповсюджував логіни та паролі до облікових записів різних поштових ресурсів.


Кіберполіція встановила, що фігурант розробив та запустив вебресурс, на якому протягом двох років розміщував оголошення щодо продажу облікових даних користувачів поштових сервісів та криптовалютних бірж. Крім цього, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, чоловік несанкціоновано збирав вхідні дані до електронних поштових скриньок. Таким чином він формував та поповнював бази даних. За продаж такої інформації хакер отримував гроші на свій електронний гаманець.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, телефон та флеш-накопичувач.

Наразі фігуранту оголошено про підозру за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Зазначеному громадянину загрожує позбавлення волі на строк до двох років.

Департамент кіберполіції Національної поліції України