Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила чоловіка у спустошенні банківських карток іноземців

Використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям. Вирішується питання щодо оголошення чоловіку про підозру.

Працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчим відділом Шевченківського управління поліції Києва під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури викрили 26-річного місцевого мешканця у протиправній діяльності.

Фігурант здійснював незаконні фінансові операції з використанням платіжних карток іноземних громадян. Банківські реквізити, як правило, він купував на закритих форумах.

На здобуті злочинним шляхом кошти спритник купував в Інтернет-магазинах товари. Після чого, через соціальні мережі здійснював їх продаж на території України.

Кіберполіція провела обшук за місцем мешкання фігуранта. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільний телефон та банківські картки – усе направили на експертизу.

За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення чоловіку про підозру.

Департамент кіберполіції Національної поліції України