Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила чоловіка, який створив кілька онлайн-кінотеатрів

Основою прибутку була сплачена реклама, яка розміщувалася на його онлайн-ресурсах. Попередньо встановлено, що сума завданого збитку становить близько чотирьох мільйонів гривень.

Працівники кіберполіції в Чернігівській області спільно зі слідчими обласної поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури припинили протиправну діяльності 31-річного місцевого мешканця.

Фігурант самостійно створив кілька онлайн-кінотеатрів та надалі адміністрував їх. Таким чином він розповсюджував аудіовізуальні твори, тим самим порушував авторські права правовласників, представниками яких є Українська антипіратська асоціація.

Основою прибутків була сплачена реклама, яка розміщувалася на його онлайн-ресурсах. Таким чином адміністратору вдалося заробити більш ніж пів мільйона гривень.

Попередньо встановлений матеріальний збиток завданий правовласникам становить близько 4 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти, карту пам’яті, жорсткі диски, документи та нотатки фігуранта. Вилучене направлено на експертизу.

 За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіку підозри. Йому загрожує до двох років ув’язнення.

Департамент кіберполіції Національної поліції України