Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила «чорних» реєстраторів у втручанні в державні бази даних

Кіберполіція викрила «чорних» реєстраторів у втручанні в державні бази даних

Злочинна група займалася переоформленням документів на житлові та нежитлові приміщення по всій Україні, завдаючи мільйонних збитків власникам. Наразі за даним фатом розпочато кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України.

Працівники Київського управління кіберполіції спільно зі слідчими поліції Київщини, за процесуального керівництва прокуратури Київщини, затримали 24 річного киянина у втручанні в роботу Державних реєстрів Міністерства юстиції України. Зловмисник маючи у користуванні ключі доступу до реєстрів, за гроші проводив незаконну перереєстрацію майна на підставних осіб.

Кіберполіція встановила: молодик зі своїм спільником, який наразі перебуває на тимчасово окупованій території, реєстрував без відома власників їх приміщення на підставних осіб. Серед таких об’єктів житлові та нежитлові приміщення, автозаправочні станції тощо. Так, нещодавно поліцейські зафіксували, що зловмисники перереєстрували на підконтрольні підприємства один зі столичних житлових комплексів. Тоді, сума збитків сягала більш як 16 мільйонів гривень. Точна сума збитків та кількість потерпілих будуть встановлені після проведення всіх необхідних слідчих дій.

У столичному офісі зловмисників поліцейські провели санкціонований обшук. За його результатами було вилучено комп’ютерну техніку, додаткові носії інформації, печатки підконтрольного зловмисникам підприємства, гроші та флеш ключі доступу до Державних реєстрів Міністерства юстиції України. Крім того було виявлено документацію та чорнові записи проведених незаконних реєстраційних дій.


 

Киянину вже оголошено підозру за ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України та ч.3 ст.206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) КК України. Його арештовано з можливістю внесення застави у 778 тисяч гривень.

Крім того одному співучаснику, який перебуває на тимчасово окупованій території, вирішується питання про оголошення заочної підозри у вчиненні злочинів та оголошення його в розшук, а відносно інших осіб проводяться додаткові заходи спрямовані на їх затримання.

Спільникам загрожує до 10 років ув’язнення.

Департамент кіберполіції України