Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила держреєстратора у нанесені державі майже 2-х мільйонів гривень збитків

Фігурантка безпідставно змінила в державному реєстрі право власності на земельну ділянку площею понад 5 гектар. Посадовиці оголошено про підозру. 

Працівники управління протидії кіберзлочинам Львівщини спільно зі слідчими Червоноградського районного відділу поліції викрили несанкціоноване втручання у державний реєстр речових прав на нерухоме майно. 

Встановлено, що до вказаних дій причетна 43-річна місцева жителька, яка обіймає посаду державного реєстратора. Фігурантка внесла зміни у реєстрі щодо права власності на державну земельну ділянку для сільськогосподарського призначення. 

Держреєстраторка внесла до обліку земельного кадастру скановані копії документів і безпідставно змінила право власності ділянки на користь місцевого фермера. 

В результаті таких дій державі було нанесено майже 2 мільйони гривень збитків.

Правопорушниці оголошено про підозру за ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. 

Процесуальне керівництво у справі здійснює Червоноградська місцева прокуратура. 

Департамент кіберполіції
Національної поліції України