Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила двох держреєстраторів на оборудках з комунальною власністю Львова

Фігуранти в інтересах третіх осіб змінили межі регіонального ландшафтного парку з метою приховання незаконного вибуття земельної ділянки. Таким чином місцевій громаді було завдано майже 5 мільйонів гривень збитків. Посадовцям оголосили підозру.

Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, викрили працівники управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчим відділом районного управління поліції.

Фігуранти незаконно внесли відомості до Державного земельного кадастру на підставі підробленої землевпорядної документації, яка не відповідала загальновизначеним нормам законодавства, а також була подана особами не уповноваженими на її подання.

Таким чином з меж регіонального ландшафтного парку було незаконно виведено земельну ділянку, вартістю близько 5 мільйонів гривень. З метою приховування злочину службові особи парку у змові із працівниками землевпорядної організації виготовили нову технічну документацію із землеустрою. На підставі якої державними кадастровими реєстраторами змінено межі парку. Посадовці внесли інформації у публічну кадастрову карту України та присвоїли нові кадастрові номери. Діяли фігуранти попри відсутність дозволу Львівської міської ради.

Двом державним реєстраторам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозр іншим фігурантам.

Процесуальне керівництво здійснює Галицька окружна прокуратура Львова.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України