Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила громадянина у шахрайстві під виглядом продажу техніки

Правопорушник за допомогою фейкових інтернет-магазинів техніки привласнив понад пів мільйона гривень громадян. За скоєне чоловікові загрожує до восьми років за ґратами.

Інтернет-шахрайство викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно зі слідчими Івано-Франківського районного управління поліції.

33-річний житель області створив три фейкових інтернет-магазини, де продавав комп’ютерну техніку та комплектуючі до неї. Головною умовою була передплата, однак, отримавши гроші клієнтів, фігурант не відправляв їм товар.

Встановлено, що у такий спосіб чоловік ошукав щонайменше 50 громадян. За попередніми підрахунками, сума збитків сягає понад пів мільйона гривень.

В оселі фігуранта працівники поліції провели санкціоновані обшуки. Вилучено мобільні телефони, банківські та SIM-картки, які використовувалися у протиправній діяльності. Також в ході слідчих дій правоохоронці встановили, що фігурант діяв разом зі спільником.

Зловмиснику оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри спільнику.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська окружна прокуратура.

Департамент кіберполіції Національної поліції України