Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила групу осіб у незаконному використанні торгових марок українських брендів

Фігуранти на власному вебсайті збували фальсифіковану сировину для виготовлення продуктів харчування, яку маскували під українські бренди. Протягом 2019 року виготовлено 200 тонн продукції на 16 мільйонів гривень. Наразі підозрюваним повідомлено про підозру.


Співробітники кіберполіції спільно із слідчими Дніпропетровщини, під процесуальним керівництвом прокуратури області, викрили злочинну групу осіб у незаконному використанні торгових марок відомих українських виробників.

Кіберполіція встановила, що до протиправної діяльності причетні четверо мешканців міста Дніпро, які протягом 2019-2020 років у мережі Інтернет, збували сировину невідомого походження для виготовлення продуктів харчування. Сировину маскували під бренди українських виробників, використовуючи відповідні торгівельні знаки.
Основним каналом збуту був власний інтернет-магазин, через який рекламували та продавали продукцію.

Протягом 2019 року зловмисники виготовили в підпільних цехах більше 200 тонн фальсифікованої продукції на суму 16 мільйонів гривень.


Для легалізації протиправної діяльності фігуранти використовували низку підконтрольних підприємств, куди збували продукцію як готову сировину для виробництва продуктів харчування.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки, за результатами яких вилучено 25 тонн фальсифікованої продукції на загальну суму понад мільйон гривень, комп’ютерну техніку, для виготовлення підроблених етикеток, мобільні телефони, банківські картки, печатки та бухгалтерську документацію підконтрольних підприємств.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Наразі фігурантам вже повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають.

Департамент кіберполіції Національної поліції України