Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила іноземця у фінансуванні порнографічного відеоконтенту за участі 4-річної дівчинки

За результатами спільної роботи правоохоронців України та Республіки Білорусь задокументовано діяльність іноземця. Чоловік, замовляв порнографічні відео та фінансував злочинну діяльність подружжя з України, яке використовувало свою 4-річну дитину для створення файлів порнографічного характеру. Учора, 5 лютого, у Мінську (Республіка Білорусь) його було затримано.

Працівники кіберполіції під час проведення досудового розслідування за раніше розпочатим кримінальним провадженням, встановили IP-адресу мешканця міста Мінськ (Республіка Білорусь) причетного до фінансування протиправної діяльності в Україні.

Інформацію отриману під час проведення досудового розслідування працівники кіберполіції передали офіційними каналами зв’язку до колег з правоохоронних органів Республіки Білорусь.

Відтак правоохоронці встановили, що 40-річний мешканець міста Мінськ займався створенням сценаріїв для фільмів порнографічного характеру, фінансував діяльність подружжя та надавав вказівки щодо створення порнографічної продукції за участі 4-річної дівчинки. Для конспірації своїх дій чоловік використовував криптогаманець.

Відтак 5 лютого, зловмисника було затримано у місті Мінськ (Республіка Білорусь).

Нагадаємо, у червні 2018 року кіберполіція затримала подружжя за експлуатацію 4-річної доньки для створення порнографічного відео. Пізніше судом подружжя було арештовано.