Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила киянина на підтримці «руского міра»

Під час онлайн-трансляцій у соціальних мережах фігурант закликав українців ставати на бік російських загарбників. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Кіберполіцейські спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції викрили 33-річного мешканця Києва у виправдовуванні збройної агресії росії щодо нашої країни. Фігурант у соціальних мережах вів стрімінг-трансляції для близько 10-тисячної аудиторії, де всіляко підтримував дії ворожої держави. Крім того, у власних акаунтах чоловік розміщував пропагандистський контент із закликами на підтримку російської федерації у війні.

Правоохоронці провели обшук в оселі зловмисника та вилучили комп’ютерну техніку. Під час попереднього огляду вилученого кіберполіцейські виявили близько 100 створених пропагандистських матеріалів для майбутніх публікацій.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави.  Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України.

Департамент кіберполіції Національної поліції України