Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила киянина у привласненні грошей громадян через несанкціоноване втручання в роботу платіжних систем

Фігурант купував на форумах у DarkNet скомпрометовані авторизаційні дані громадян від різних Інтернет-ресурсів. Далі чоловік перевіряв наявність облікових записів у платіжних системах та програмах лояльності відомих брендів для привласнення грошей із бонусних рахунків.

Протиправну діяльність 33-річного мешканця столиці викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам Києва спільно зі слідчими Солом’янського управління поліції столичного главку під процесуальним керівництвом Солом’янської окружної прокуратури Києва.

Правопорушник купував на анонімних форумах у мережі DarkNet бази авторизаційних даних користувачів різних програм лояльності відомих платіжних систем та компаній. За допомогою власноруч написаних скриптів із застосуванням автоматизованої системи, перевіряв їх відповідність до існуючих облікових записів громадян. Надалі - авторизувався в особистих кабінетах користувачів та привласнював гроші з їхніх бонусних рахунків. За попередніми підрахунками, у такий спосіб чоловік ошукав понад сотню осіб. 

Працівники поліції провели обшук за місцем мешкання правопорушника та вилучили докази його причетності до злочинної діяльності. Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку). Фігуранту оголосили про підозру, йому загрожує до шести років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України