Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила мешканця Запоріжжя у зламі криптобіржових акаунтів

Зловмисник за допомогою шкідливого програмного забезпечення отримував доступ до криптобіржових акаунтів, після чого спустошував їх рахунки. 

Працівники кіберполіції спільно зі слідчими запорізької поліції, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, у таких діях викрили 25-річного місцевого мешканця.

Чоловік був учасником закритих форумів, на яких купував логіни та паролі від криптогаманців, а також попередньо купив та модифікував шкідливе програмне забезпечення. Його робота полягала у несанкціонованому втручанні до захищених систем логічного захисту інтернет-ресурсів. Після він отримував доступи до криптобіржових акаунтів та виводив звідти криптовалюту на власні рахунки.

Поліцейські провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За його результатами вилучено ноутбук, мобільний телефон та комп’ютер, заражений шкідливим програмним забезпеченням.

Під час попереднього огляду техніки спеціалісти кіберполіції виявили шкідливе програмне забезпечення та конфіденційну інформацію щодо електронних платіжних систем, паролі від електронних поштових скриньок, ключі від криптобіржових акаунтів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Департамент кіберполіції України