Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила на Вінниччині схему шахрайства під виглядом благодійного збору на притулок для тварин

 

Зловмисники в інтернеті розміщували фейкові оголошення з реквізитами карток для збору грошей нібито на потреби притулку для тварин. У такий спосіб фігуранти привласнили понад 100 тисяч гривень громадян. За скоєне їм загрожує до восьми років за ґратами.

Шахрайську схему викрили співробітники кіберполіції Вінниччини спільно зі слідчими Гайсинського районного управління поліції у Вінницькій області.

28-річний чоловік та його 33-річна спільниця у соцмережі розміщували дописи щодо збору грошей на потреби притулку для тварин. Зокрема зловмисники вказували, що у зв’язку з війною, збільшилася кількість тварин, відтак необхідні гроші на їхнє утримання.

При цьому у своїх дописах вони використовували фото реального притулку з іншої області.

Під виглядом благодійного збору фігуранти привласнили понад 100 тисяч гривень громадян. Зібрані гроші витрачали на власні потреби.

За місцями проживання зловмисників працівники поліції провели обшуки. Вилучено комп'ютерну техніку та банківські картки, що використовувалися у протиправній діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України