Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила нотаріуса, яка незаконно внесла зміни та визначила ректора медичного університету

Приватний нотаріус несанкціоновано внесла зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Жінка, всупереч законодавству, визначила виконуючого обов’язки ректора одного з медичних вишів України. За такі дії правопорушниці загрожує до шести років ув’язнення. 

Несанкціоновану зміну інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, викрили співробітники Департаменту кіберполіції.

Встановлено, що 48-річна жінка, перебуваючи на посаді нотаріуса, внесла зміни до реєстру із порушенням норм законодавства про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Фігурантка, переслідуючи власні мотиви, не маючи законних підстав, визначила особу виконуючого обов’язки ректора одного з медичних університетів. Натомість ректора мало визначати Міністерство охорони здоров’я України.

Зловмисниці оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває. 
Процесуальне керівництво у справі здійснює Офіс Генерального прокурора України. 

Департамент кіберполіції Національної поліції України