Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила працівницю аптеки у привласненні майже 900 тисяч гривень

Фігурантка у внутрішній програмі обліку занижувала вхідну вартість медпрепаратів, однак продавала ліки за реальними цінами. Отриману різницю жінка привласнювала. Правопорушниці повідомили про підозру.

Протиправну діяльність 44-річної львів’янки викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчими Львівського районного управління поліції №1.

Жінка, перебуваючи на посаді завідувачки аптеки, вносила недостовірні дані щодо вартості медичних препаратів до внутрішньої системи обліку. Зокрема вхідну вартість на препарати для онкохворих вона занижувала більш ніж у десять разів, натомість продавалися ліки за реальними цінами. Різницю фігурантка забирала собі. У такий спосіб вона привласнила майже 900 тисяч гривень. 

Правопорушниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Підозрюваній може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.
Процесуальне керівництво здійснює Галицька окружна прокуратура Львова. 

Департамент кіберполіції Національної поліції України