Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила працівницю банку, яка заволоділа майже мільйоном гривень

Маючи доступ до автоматизованої банківської системи, жінка проводила фіктивні банківські операції. В результаті яких заволоділа грошима клієнтів фінансової установи. Наразі завдані громадянам збитки повністю відшкодовані.

Співробітники кіберполіції в Рівненській області спільно із слідчим управлінням поліції Рівненщини, під процесуальним керівництвом прокуратури області, а також за сприянням служби безпеки одного із банків, викрили 37-річну місцеву мешканку у привласненні грошей громадян.

Кіберполіція встановила, що жінка була працівником фінансової установи та протягом 2017 – 2018 років привласнювала грошові кошти клієнтів. Фігурантка займала посаду провідного економіста у відділені банку та відповідно мала  доступ до автоматизованої банківської системи.

Використовуючи свій логін та пароль, зловмисниця з метою привласнення чужого майна, без відома клієнтів банку, змінювала інформацію, що обробляється у автоматизованій банківській системі.

В результаті чого, працівниця створювала офіційні електронні банківські документи, а саме платіжні доручення та проводила фіктивні операції. Таким чином їй вдалося заволодіти грошовими коштами на загальну суму близько 800 тисяч гривень.

На даний час завдані громадянам збитки повністю відшкодовані.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення жінці про підозру. Їй загрожує до 6 років ув’язнення.

Нагадаємо, кіберполіція припинила протиправну діяльність фінансової біржі у Львові.

Департамент кіберполіції Національної поліції