Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила провайдера у незаконній ретрансляції телеканалів

Фігуранти налагодили незаконну трансляцію п’яти українських телеканалів. Дозволів на таку діяльність правопорушники не мали. За це їм загрожує до шести років за ґратами.  

Співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, викрили товариство, яке незаконно здійснювало ретрансляцію телевізійних каналів на території Київської та Вінницької областей.

Кіберполіція встановила, що компанія з 2017 року надавала населенню послуги з підключення інтернету та кабельного телемовлення. Однак, серед пакета послуг були п’ять телеканалів, дозволів на ретрансляцію яких провайдер не мав. Таким чином фігуранти порушили авторські права каналів мовлення. Попередньо встановлена сума збитків сягає понад мільйон гривень.

Правоохоронці провели обшуки за адресою підприємства, місцезнаходженням обладнання та в оселях фігурантів. В якості речових доказів вилучено обладнання для ретрансляції та документацію. Вилучене направлено на проведення відповідних експертиз. 

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам – позбавлення волі на строк до шести років. Слідчі дії тривають.

Департамент кіберполіції Національної поліції України