Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила п’ятьох юнаків у продажі неіснуючих товарів у соцмережі

Фігуранти створили фейковий магазин у соцмережі та вимагали передплату за товар. Таким чином зловмисники привласнили чверть мільйона гривень. 

Інтернет-шахрайство викрили співробітники кіберполіції Волинської області спільно з Ковельським районним управлінням поліції.

Кіберполіція встановила, що до злочинних дій причетні п’ятеро жителів області, 2003 року народження. Фігуранти у соцмережі розміщували оголошення з продажу жіночого одягу. У клієнтів вимагали передплату, однак, отримавши гроші, – зникали.

За попередніми даними, сума збитків сягає чверті мільйона гривень. Наразі правоохоронці встановлюють потерпілих осіб.

Працівники поліції провели обшуки за місцями мешкання фігурантів. Вилучили банківські картки, мобільні телефони та сім-картки. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Ковельська окружна прокуратура.

Кіберполіція нагадує: для безпечного онлайн-шопінгу варто обирати перевірені ресурси та надавати перевагу післяплаті товарів.

Департамент кіберполіції Національної поліції України