Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила шахрая: ошукував громадян, які за кордоном намагалися врятуватися від війни

Фігурант в Інтернеті пропонував платні послуги з переправлення через державний кордон України, а отримавши передплату – зловмисник зникав. Серед його клієнтів - жінки з дітьми, а також люди похилого віку, котрі виїхали з «гарячих» точок.

Шахрайську схему організував 20-річний житель Черкащини. Чоловік адміністрував канали у месенджері, які використовував для заволодіння грошима громадян. Зловмисник пропонував послуги з переправлення через державний кордон із будь-якої точки країни до Варшави. Коштувала така послуга 1500 гривень.
Як тільки клієнти здійснювали передплату (200-300 гривень), спритник більше не виходив на зв’язок.

Серед ошуканих - жінки з дітьми, а також люди похилого віку, котрі виїхали з «гарячих» точок та намагалися врятуватися від війни. Зібрані гроші зловмисник витратив на власні потреби.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання чоловіка, в ході якого було вилучено мобільні телефони, банківську картку, комп’ютерну техніку.
За даним фактом слідчий відділ Золотоніського районного відділу поліції главку Черкаської області відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Департамент кіберполіції Національної поліції України