Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила шахрая, який у мережі збирав гроші на лікування хворих дітей

Створивши фейковий акаунт чоловік дублював оригінальні повідомлення батьків хворої дитини про необхідність матеріальної допомоги для порятунку її  життя. Шахрайські повідомлення виглядали ідентично оригінальним, змінювалися лише банківські реквізити на шахрайські. Наразі зловмиснику вже оголошено про підозру.

Працівники Карпатського управління кіберполіції викрили 36-річного львів’янина у шахрайстві. Чоловік, у соціальній мережі «facebook», створював повідомлення про збір коштів на лікування дітей, вказуючи банківські реквізити, якими особисто користувався. Отримані гроші використовував на власний розсуд, зазвичай – на особисті потреби. Вже встановлено декілька родин, які звернулися до поліції, що повідомлення про допомогу їх дітям використовує шахрай.

За даним фактом слідчі поліції Прикарпаття розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Під час проведення оперативних заходів працівники кіберполіції встановили місце проживання зловмисника, де в подальшому було проведено санкціонований обшук. У квартирі, де тимчасово проживав шахрай, поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, флеш накопичувачі, банківські картки, сім картки, мобільні телефони та блокноти з особистими записами зловмисника.

Наразі зловмиснику вже оголошено про підозру у вчиненні шахрайських дій. Поліцейські продовжують збір доказів його протиправної діяльності, встановлюється кількість жертв ошуканих шахраєм. Тож, якщо ви перераховували кошти на наступні банківські рахунки: 

5174-7499-9052-4796

4306-5300-0023-7072

5174-7499-9004-8515

5167-4999-9095-5447

просимо повідомити про це до Івано-Франківського відділу кіберполіції електронною поштою - [email protected], або за телефоном +38 093 908 83 59.