Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила шахраїв, які ошукали близько 200 громадян

Фігуранти створили фейковий вебсайт, на якому продавали неіснуючі побутові товари відомих брендів. За попередніми даними, збитки завдані потерпілим сягають два мільйони гривень. 

Співробітники кіберполіції в Дніпропетровській області спільно зі слідчими поліції області, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, із залученням полку поліції особливого призначення та працівниками виправної установи  припинили злочинну діяльність групи осіб, які під виглядом продажу товарів заволоділи грошима громадян.

Кіберполіція встановила, що до такої діяльності причетні четверо мешканців Дніпропетровської області. Фігуранти створили власний вебсайт, за допомогою якого, під виглядом продажу побутових товарів відомих брендів ошукували громадян.

Своїми протиправними діями вони завдали збитків на загальну суму два мільйони гривень. Від їхніх дій постраждало близько 200 громадян України.

Зазначимо, що організатор групи раніше неодноразово засуджений та відбуває покарання за вчинення злочину, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели обшуки на території виправного центру, де відбуває покарання організатор та за місцем мешкання співучасників. Поліцейські  вилучили  мобільні телефони, банківські картки, сім-карти, флеш-накопичувачі, ноутбук, сім-холдери з сім-картками, грошові кошти, а також чорнові записи.

Зловмисникам інкримінують вчинення злочину передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання і вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. 

 Департамент кіберполіції Національної поліції України