Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила спортивного тренера у створенні дитячої порнографії

Фігурант виготовляв та розповсюджував у DarkNet протиправний контент за участю своїх вихованець. Зловмиснику оголосили підозру. За скоєне йому загрожує до десяти років ув’язнення.

Кримінальне правопорушення викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області спільно зі слідчими Олександрівського відділу поліції області.

48-річний чоловік, працюючи тренером зі спортивної акробатики, створював порнографічні фотоматеріали за участі неповнолітніх дівчат. Фігурант повідомив батьків своїх вихованець про те, що їхні діти нібито братимуть участь у фотосесії спортивної білизни та отримав їхню письмову згоду. 

Однак зловмисник змушував малолітніх дівчат позувати для відвертих знімків.

Надалі виготовлений протиправний контент фігурант розповсюджував на тематичному форумі у DarkNet для отримання прибутку.

Від протиправних дій постраждали троє дівчат, яким на момент вчинення злочину було по 8 років.

В оселі фігуранта працівники поліції провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку, фотоапарат і жорсткі диски. За висновками Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України на вилученій техніці містилися понад 500 Gb фото порнографічного характеру, за участю дітей.

Зловмиснику оголошено про підозру за ч.2 ст.156 (Розбещення неповнолітніх), ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) (у редакції, яка діяла до набрання чинності Законом України від 18.02.2021 № 1256-ІХ) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Вознесенівська окружна прокуратура Запоріжжя.

Департамент кіберполіції Національної поліції України