Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила трьох громадян, які ошукали іноземців на пів мільйона гривень

Зловмисники незаконно отримували доступ до клієнт-банку громадян Латвії. У подальшому за гроші потерпілих вони купували техніку. Завдані збитки сягають понад пів мільйона гривень. 

Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Херсонщини, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили трьох осіб, які злочинним шляхом здійснили крадіжку грошей з банківських карток громадян Латвії. 

Кіберполіція встановила особи зловмисників. Ними виявилися троє мешканців міста Кривий Ріг віком 25-30 років, які тимчасово мешкали у Херсоні. 

Правопорушники незаконно отримували доступ до клієнт-банку іноземців. Далі вони купували техніку, за яку розрахувались безконтактно, використовуючи онлайн-банкінг потерпілих. Збитки, завдані потерпілим, становлять понад пів мільйона гривень.

В ході обшуку поліцейські вилучили нові смартфони, планшет, товарні чеки на придбане та банківські картки. Також вилучено автівку, на якій пересувалися зловмисники.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення зловмисникам підозри. Наразі встановлюється повне коло потерпілих та сума завданих збитків. Слідчі дії тривають. 

Департамент кіберполіції Національної поліції України