Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила учасника злочинної групи, яка ошукала громадян на п’ять мільйонів гривень

За допомогою скімінгових пристроїв зловмисники зчитували інформацію з банківських карток громадян. Після чого підробляли їх та спустошували. Роль фігуранта полягала у обготівкуванні викрадених коштів. Наразі чоловіку вже оголошено про підозру.

Працівники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокуратура та у взаємодії з представниками українського банку викрили мешканця Київської області у заволодінні грошима громадян.

Встановлено, що 40-річний чоловік був раніше судимий, мав двох спільників та перебував в офіційному розшуку. Затримання спільників відбулося у 2017 році. Відтак  справи відносно порушників вже розглядаються в суді.

Злочинна група встановлювала скімінгові пристрої у банкомати за допомогою яких зчитували інформацію з банківських карток громадян. Після чого підробляли їх та спустошували. Роль фігуранта полягала у обготівкуванні викрадених коштів. Таким чином зловмисникам  вдалося привласнити понад 5 мільйонів гривень.

Справу кваліфіковано за ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Чоловіку вже оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Департамент кіберполіції Національної поліції України