Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила угруповання в інтернет-торгівлі забороненими лікарськими засобами із сильнодіючими та отруйними речовинами

Фігуранти в інтернеті продавали заборонені до обігу лікарські засоби, зокрема «метандієнон» та «нандролон». Під час обшуків працівники поліції вилучили препарати на 1,5 мільйона гривень. Зловмисникам загрожує до десяти років за ґратами.  

Встановлено, що до протиправної діяльності причетні двоє мешканців Львова у віці 32-х та 34-х років. Чоловіки створили та адміністрували два вебсайти, де продавались сильнодіючі лікарські засоби, що містять метандієнон та нандролон – речовини, які заборонені до обігу в Україні. Товар покупцям відправляли поштою, а прибуток отримували на банківські рахунки, відкриті на підставних осіб.

Наразі правоохоронці встановлюють канали постачання сильнодіючих засобів до фігурантів. 

В оселях зловмисників працівники поліції провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи та сильнодіючі лікарські засоби вартістю 1,5 мільйона гривень. Усе вилучене направлено на проведення експертних досліджень. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати до десяти років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії. 

Процесуальне керівництво здійснює Київська обласна прокуратура. Реалізація проводилася спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та головним управлінням СБУ в м. Києві та Київської області. 

Департамент кіберполіції Національної поліції України