Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила хакера, який створював віруси та поширював їх у мережі за гроші

Працівники кіберполіції у Сумській області викрили 19-річного мешканця міста Кривий Ріг (Дніпропетровська область) у створенні та розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення. Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження. Вирішується питання щодо оголошення зловмиснику підозри.
Зловмисник створив шкідливе програмне забезпечення, яке потрапляючи в комп’ютер постраждалого, викрадало паролі та логіни  інтернет-банкінгу та акаунтів в соціальних мережах. Крім того, розроблена хакером програма надавала доступ до веб-камери ураженого компютера, у результаті чого зловмисники могли стежити за власником техніки. 

Працівники Слобожанського управління спільно з колегами з управління інформаційних технологій та програмування в східному регіоні  Департаменту кіберполіції провели санкціонований обшук за місцем проживання зловмисника. Під час попереднього огляду комп’ютерної техніки спеціалісти з кіберполіції знайшли підтвердження того, що молодик самостійно розробляв ШПЗ з метою збуту іншим особам. Оплату отримував на електронний гаманець російської платіжної системи, після чого переводив на особистий рахунок одного із українських банків. 

Окрім комп’ютерної техніки у його помешканні поліцейські виявили підроблені посвідчення працівника МВС та дитини-сироти, а також перероблений пістолет без будь-яких дозвільних документів. За словами власника зброю він переробив самостійно.
Триває досудове розслідування у межах розпочатого кримінального провадження за ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України.