Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила жителя Івано-Франківщини у «піратстві», що завдало збитків на понад мільйон гривень

Фігурант створив онлайн-кінотеатри, де надавав доступ до перегляду фільмів без згоди правовласників. За порушення авторських прав чоловіку загрожує до шести років ув’язнення. 

Відділ протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно зі слідчими поліції області, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили громадянина у порушенні авторських прав.

Встановлено, що 30-річний житель Івано-Франківщини створив вебсайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів. Таким чином фігурант порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній. 

За попередніми підрахунками, правовласникам завдано збитків на понад мільйон гривень. 

В оселі фігуранта правоохоронці провели санкціонований обшук. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та  банківські картки. Вилучені речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176  (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику, - позбавлення волі на строк до шести років. Досудове розслідування триває. 

Департамент кіберполіції Національної поліції України