Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила жителя Кропивницького у заволодінні грошима з банківських карт громадян на майже 100 тисяч гривень

Чоловік, представляючись працівником банку, у телефонних розмовах випитував реквізити платіжних карток громадян. У подальшому від імені потерпілих переказував на сторонні банківські рахунки кошти, якими розпоряджався на власний розсуд.

Співробітники кіберполіції в Кіровоградській області спільно зі слідчими обласної поліції викрили місцевого жителя в шахрайстві. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, сягає майже 100 тисяч гривень.

Із залученням спецпідрозділу поліції області, правоохоронці провели обшук за місцем проживання чоловіка. У результаті вжитих заходів було вилучено речові докази, що вказують на причетність особи до вчинення кримінальних правопорушень.


Розслідування проводиться у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Вирішується питання щодо повідомлення підозри та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.


Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Олександрійська місцева прокуратура.

Відділ протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області
Департаменту кіберполіції Національної поліції України