Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила жителя Полтавщини у зґвалтуванні хлопчика та створенні дитячої порнографії

Зловмисник вчиняв розпусні дії відносно 6-річної дитини та фільмував це на телефон. За скоєне фігуранту загрожує до 15-ти років ув’язнення. 

До кіберполіцейських надійшла інформація від Генерального секретаріату Інтерполу по боротьбі з дитячою сексуальною експлантацією щодо виготовлення на території України протиправного контенту за участі неповнолітнього. 

В ході слідчих і розшукових дій працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Дарницького управління поліції Києва та Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва встановили особу фігуранта. 

27-річний житель Полтавської області упродовж тривалого часу ґвалтував та вчиняв розпусні дії відносно малолітнього хлопчика. Також фігурант створював фото та відеоматеріали у процесі злочину.

Згідно із висновком експерта Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, протиправний контент належить до дитячої порнографії. Потерпілому на момент вчинення злочину було 6 років.  

В оселі зловмисника правоохоронці провели обшук. Вилучено мобільний телефон, планшет, жорсткий диск і системний блок. До проведення обшуків також було залучено батальйон тактико-оперативного реагування патрульної поліції Полтавщини.

Під час попереднього огляду вилученої техніки виявлено більше 500 файлів дитячої порнографії, 127 з яких створені безпосередньо фігурантом за участю потерпілого хлопчика.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування), ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) та ч. 1, ч. 3 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Чоловіку загрожує до 15-ти років ув’язнення.

Процесуальне керівництво здійснює Дарницька окружна прокуратура Києва.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України