Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила жителя Хмельницького у продажі конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет

Чоловік продавав логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів. Робив це на закритих форумах та за допомогою месенджерів. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Йому загрожує до 5 років ув’язнення.

Співробітниками кіберполіції в Хмельницькій області спільно з працівниками слідчого управління та роти поліції особливого призначення ГУНП в Хмельницькій області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, викрито 30-річного місцевого мешканця у збуті та розповсюдженні інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах.

Кіберполіція встановила, що чоловік збував конфіденційну інформацію користувачів мережі Інтернет. А саме логінів та паролів доступу до різних інтернет-ресурсів: електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців.

Бази даних фігурант купував на тематичних хакерських форумах. Далі правопорушник перевіряв логіни та паролі на наявність позитивного фінансового балансу та в подальшому продавав на закритих форумах та за допомогою месенджерів. 

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За результатом вилучено комп’ютерну техніку, накопичувачі інформації та особисті засоби зв’язку.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації)  Кримінального кодексу України. Наразі справу скеровано до суду. Чоловіку загрожує до 5 років ув’язнення.

Департамент кіберполіції Національної поліції України