Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила злочинне угруповання, що завдало світовим торгівельним компаніям збитки на понад 5 мільйонів гривень

Правопорушники організували виробництво фальсифікованої кави, яку видавали за продукцію відомих виробників. Контрафакт реалізували на Інтернет-майданчиках оголошень. Під час обшуків працівники поліції вилучили близько 10 тонн підробленої продукції. 

Співробітники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Києва викрили п’ятьох учасників злочинного угруповання у незаконному використанні знака для товарів і послуг світових торгівельних марок.

Встановлено, що правопорушники у шести складських приміщеннях налагодили виробництво фальсифікованої кави. Підробки вони реалізували на Інтернет-майданчиках оголошень, видаючи за продукцію відомих світових виробників.

Крім того, організатори мали підконтрольну мережу підпільних виробництв, де виготовлялося понад 10 тисяч упаковок контрафактної кави на тиждень. 

Правоохоронці провели шістнадцять санкціонованих обшуків в оселях та автівках фігурантів, а також за місцями виготовлення та зберігання підробленої продукції. За результатами вилучено понад 9 тонн кави, 150 тисяч упаковок з логотипами і товарними знаками світових виробників кави, обладнання для виготовлення і фасування, а також 10 тонн готової для продажу фальсифікованої продукції. 

За попередніми підрахунками, власникам торгівельних марок завдано збитки на суму понад 5 мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Департамент кіберполіції Національної поліції України