Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила злочинне угруповання, яке ошукало 1000 осіб на продажі неіснуючих товарів у соцмережі

У соцмережі фігуранти створювали фейкові Інтернет-магазини. Від покупців вимагали передплату, а після одержання грошей – зникали. Сума збитків сягає понад 3 мільйони гривень.

Інтернет-шахрайство викрила кіберполіція Дніпропетровщини спільно з відділенням поліції №8 Дніпровського районного управління та слідчими обласного главку.

Кіберполіція встановила, що до злочинних дій причетні троє жителів області, віком 22-24 роки. Фігуранти у соціальній мережі створювали фейкові Інтернет-магазини. Для продажу пропонували жіночий одяг, взуття та аксесуари, яких в наявності не мали. У клієнтів вимагали передплату, однак, отримавши гроші, – зникали.
Таким чином злочинна група ошукала близько тисячі осіб. Сума збитків, завданих потерпілим, сягає понад 3 мільйони гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання підозрюваних. За результатами вилучили ноутбуки, планшети, мобільні телефони, сім-карти, флеш носії, банківські картки, «чорнові» записи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровської обласна прокуратура та Слобожанська окружна прокуратура.

Департамент кіберполіції Національної поліції України