Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила злочинну групу, яка здійснювала «псевдо-доставку» авто з різних країн світу

За місцем проживання організаторів цієї групи поліцейські провели санкціонований обшук. Вилучено зброю, документи на здійснення підприємницької діяльності, комп’ютерне обладнання та близько 40 тисяч доларів. Жертвами від дій шахраїв стали близько 10 осіб. Загальна сума завданих їм збитків становить більше 30 тисяч доларів США.

Оперативники Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції НП України, спільно з працівниками слідчого відділу Деснянського управління столичної поліції та співробітниками Київської міської прокуратури № 3, викрили двох зловмисників, які за допомогою Інтернет мережі ошукували громадян на значні суми.

Спільники проживали у приватному будинку розташованому в Київській області, звідки і здійснювали свою злочинну діяльність. Для вчинення своїх протиправних дій зловмисники зареєстрували товариство з обмеженою відповідальністю та створили ряд Інтернет-майданчиків.

«Використовуючи можливості мережі Інтернет, спільники знаходили потенційних клієнтів та пропонували їм послуги з доставки авто з різних країн Європи та Сполучених Штатів Америки. Вартість кожного із автомобілів коливалась від 3 до 10 тисяч доларів США», – розповів начальник Київського управління кіберполіції Сергій Кропива.

Отримавши очікувану суму грошей від покупців шахраї спочатку повідомляли своїм «клієнту» про непередбачувані складнощі, пов’язані з доставкою автотранспорту, а пізніше – відключали засоби зворотного зв’язку і більше на зв’язок з потерпілими не виходили.

У межах кримінального провадження розпочатого за ч. 4 ст. 190 та ч. 1 ст. 358 КК України, за місцем проживання учасників злочинної групи поліцейські провели санкціонований обшук.

Нагадаємо, наприкінці липня 2017 року оперативники з кіберполіції викрили злочинну групу, яка ошукала більше 150 громадян.


Департамент кіберполіції
Національної поліції України