Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила зловмисника на псевдопродажі військової амуніції

Фігурант привласнив близько пів мільйона гривень на продажі неіснуючих військових товарів в Інтернеті. Отримавши передплату від клієнтів, зловмисник зникав. 

Схему Інтернет-шахрайства викрили кіберполіцейські Тернопільщини спільно зі слідчими Тернопільського районного управління поліції.

32-річний житель Львівщини у соцмережах та месенджерах розміщував оголошення щодо продажу військового форменого одягу, бронежилетів, шоломів, медичних аптечок тощо. Покупців чоловік переконував у наявності обраних позицій та вимагав передплату. Отримавши гроші, фігурант не виконував взятих на себе обов’язків та надалі блокував клієнтів. 

У такий спосіб зловмисник привласнив кошти більше 30 потерпілих. Загальна сума збитків сягає пів мільйона гривень. 

Аби приховати протиправну діяльність, чоловік регулярно змінював місце проживання. Слідчі дії правоохоронці проводили в одному з хостелів Тернополя, де тимчасово мешкав зловмисник.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура.

Департамент кіберполіції Національної поліції України