Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила зловмисника у зґвалтуванні малолітньої дитини та виготовленні порнографічного контенту

Фігурант виготовляв порнографічний контент за участі 9-річної доньки співмешканки. Ці фото та відео він обмінював на аналогічний протиправний контент у Даркнеті. Чоловіка затримано, йому загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення.

Зловмисника викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції.

Встановлено, що фігурант вчиняв дії сексуального характеру відносно 9-річної доньки співмешканки. За участю дитини фігурант створював порнографічний контент. У подальшому виготовлені фото та відеоматеріали він обмінював на аналогічний контент на «профільних» форумах у Даркнет.

За місцем проживання зловмисника правоохоронці провели обшук. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільний телефон та жорсткий диск. Під час огляду техніки правоохоронці виявили фото та відеоматеріали порнографічного характеру за участю потерпілої. 

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування), ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) та ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Зловмиснику оголошено про підозру, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Чоловікові загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснюють ювенальні прокурори Офісу Генерального прокурора.

Департамент кіберполіції Національної поліції України